Sosyal Medya

Güncel

Fırat Kalkanı’nın devamı geliyor! Hedef: Şengal

Yeni Şafak'ya göre devamı gelen bu operasyon Sincar (Şengal), Zap-Avaşin ve Menbiç'i kapsayacak.



Gazete, söz konusu operasyonlarla ilgili olarak ‘Türkiye düğmeye basacak' baÅŸlıklı bir haber yayınladı. Haberde, “Suriye ve Irak'ta PKK iÅŸgali altındaki 3 bölgeye yapılması planlanan harekâtın hazırlıklarında son aÅŸamaya gelindi” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye'nin güney sınırları boyunca uzanan hatta yürütülecek ‘büyük temizlik harekatının' 12 ila 16 ay arasında sürmesi beklendiÄŸi belirtilen haberde, “Bölgelerde ikmal-lojistik hatları için gerekli planlamalar, hem uydu kaynaklı hem fiziksel istihbarat çalışmalarıyla birlikte devam ediyor” denildi.

Buna göre harekatın ilk aÅŸaması, ‘PKK'nin ikinci Kandil yapmasından' endiÅŸe edilen Åžengal bölgesine düzenlenecek. TSK'nın bu operasyon için Silopi'ye aylardır yığınak yaptığı iddia edilen haberde ÅŸu ifadeler kullanıldı: “Binlerce zırhlı araç, personel taşıyıcı ve tanklar, terör hedeflerine yönelik operasyon için emir bekliyor. Sık sık PKK kamplarıyla gündeme gelen Zaho-Duhok istikametini de kapsaması beklenen Åžengal operasyonuyla Ezidi bölgesinden PKK unsurları temizlenecek; yönetim ise mahalli halka devredilecek. Åžengal Dağı ve çevresinde PKK'lıların kullandığı irili ufaklı çok sayıda kamp bulunuyor.”

Gazetenin Ankara'daki güvenlik kaynaklarına dayandırdığı iddiasına göre, Şengal operasyonunun başlamasının ardından harekatın ikinci aşamasına geçilecek ve Hakkari-Çukurca'daki birlikler Zap, Avaşin, Çemço ile Kanimasi'deki PKK kamplara operasyon düzenleyecek.

Bu bölgenin PKK'nın uyuÅŸturucu ticareti ve kaçakçılık faaliyetlerinde önemli olduÄŸu kaydedilen haberde, operasyonun amacının ‘Kuzey Irak'taki idare boÅŸluÄŸundan faydalanan örgütün gelir kaynaklarının kesilmesi' olduÄŸu öne sürüldü. Haberde ayrıca, bölgenin PKK'dan alınmasının ardından Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) baÄŸlı PeÅŸmerge güçlerine devredileceÄŸi belirtildi.

‘MENBİÇ OPERASYONUNDA AMAÇ, SÃœLEYMAN ÅžAH'IN ESKÄ° YERÄ°NE TAÅžINMASI'

Harekatın üçüncü aÅŸamasında hedef Suriye'nin Menbiç kenti olacak. ‘Süleyman Åžah Türbesi'nin eski yeri olan Menbiç'e baÄŸlı Karakoza'ya taşınması' amacıyla gerçekleÅŸtirilecek operasyonun, ‘ABD ve Rusya ile diplomatik müzakerelerin sonuçlanmasının ardından baÅŸlanacağı' ifade edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.